Tuesday, August 23, 2011

Segmen Kenangan Bersama Kad Raya

salam . lupe lak . dela sebenarnya nak join satu segmen ni, pasal kenangan kad raya . uhuu . pasal kad raya lagi . biaa la . nak kumpul kad raya punya pasal . ^_^ ok2 , segmen kali ni dari Sergeant Keroro yang diberi nama Segmen Kenangan Kad Raya . kena cerita kenangan2 yang kita ada gn kad raya . sama ada kita tidur gn kad raya, peluk cium kad raya or sebagainya . tehehhehehe . kalau nak join (maybe dah lambat kot, habis kul11.59 nanti) sila klik banner empunya segmen di bawah :



ok dela start ye. masa kecik2 cili padi dulu yakni time skula rendah, dela tak dapat banyak sangat kad raya . eh jap, tak banyak or tak pernah ?? kot2 taktau kad raya tu apa masa tu . kah3 ignorant betul . lepas tu masuk sekolah menengah barulah pandai sikit . mula bertukar2 kad raya dengan best friend time skula rendah dulu . suke sangat . baru tahu feeling bile dapat hantar kad raya dan feeling bile terima kad raya . rase sangat2 dihargai kan ? pastu bile dah kenal ramai orang kat asrama tu , kenal sunbae2 dan kenal hoobae2 (senior n junior), time cuti sekolah mula la menghantar kad raya utk mereka .

ada juga time dela Form2, ada sorang member 1 batch ni dia siap wat sendiri dia punya kad raya . dia amek kertas kaler, tulis2 n hias2, pastu dia amek kertas lain plak lipat2 jadik sampul . nice work ! takyah membazir beli kad raya kan . pastu makin meningkat umur yakni time Form3 ke atas, makin bertambah liat dan malas lak . masa Form5, member2 gune cara yang lagi senang dan pantas . misteri pon ada . nak tahu ape ? dia beli kad raya, tulis siap2, pastu letak bawah meja kita dlm kelas . mak aii ingat boyz mane dah nak ngurat ..eheheh pasan . ada gak yang letak bawah bantal kita time kita takda dalam bilik . misteri kejap je, pastu belek2 tgk ada nama pengirim . kenapa takda yang bagi face to face ek ? maluuu ke ? eheh .

tu kenangan kad raya gn member2 skulah . gn ehem2 ada gak . tapi gn bekas ehem2 lah . dulu ex dela suka anta kad raya . dan dalam kad rayanya, dia akan sertakan pantun . dan pantun nya mesti sama je . dia suka kot pantun tu . ehhe . pastu dia tulis gak, harap2 dela balas kad raya dia tu . dan dela balaslah . baru best bertukar2 kad raya, ye tak ?

oklah . itulah kenangan dela n kad raya . takda nak peluk cium nya . hehehehe tapi apa salahnya kan ? hahaha

Terima Kasih Sudi Membaca ! Singgahlah lagi !

6 comments:

Bella said...

Menarik juga,,,
mesti dpt byk kad raya masa sekolah dulu2...

dela taufique said...

thanks bella . takdala banyakk sgt ..hehehe tapi ok la, happy =)

sergeant keroro said...

dia malu tu, hehe :P

p/s : thanks join :)

Mrs. Farhan said...

Hahahhaha. Best betol kenangan2 time skolah dulu kan. =D

http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/08/kenangan-bersama-kad-raya.html

sue perbs.. said...

klu dpt kad buatan sndiri mesti lgi best.. sy beli je.. tk larat nk wat.. klu satu dua bole la.. hehe.. salam pknalan juga ye

sue perbs.. said...

klu dpt kad buatan sndiri mesti lgi best.. sy beli je.. tk larat nk wat.. klu satu dua bole la.. hehe.. salam pknalan juga ye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...