Monday, August 08, 2011

Hari Ketujuh Puasa

assalamualaikum semua ..hari ni dah pun masuk hari ke8 kita berpuasa ^_^ tup2 dah seminggu kan ..cepat betul mase berlalu ..

ok, now nak update citer pasal puasa semalam (7Ramadhan) plak .

lepas bersahur , dela tertidur kejap, then bgun solat Subuh ..mata sangat berat masa tu ..then sambung lg tdo ..huhu berat nanang budop ni ..kih3 mcm mana ye nak kurangkan rase mengantuk n nak tidur di siang hari puasa ni ? nak ajak berbual xdop geng ..huhuhu

menu berbuka arini, kerutub daging (lagi) huhu coz my bro loves it ..lagi..ikan goreng, dan sup sayur,, dan xlupa , IKAN CENCARU SUMBAT itu ..huhu ramai betol peminat meal ni ..sampaikan my elder sista pon meronta2 nak kan ikan tu (gurau je) hehehe ..my little sis always ask for that ikan ..she loves it..ikan keli pon adik suke gak ..eh2 akak die ni pon suke keli gak ..eh3 akak sorang lg pon suke gak ..ketiga2 nye suke la senang cte ^_^ huhu my mom n I were quite okay with that ikan cencaru yg disumbat2 tu ^_^ elehhh padahal suke ..ntahla dulu dela xlayan pun ikan ni ..the rest of the family je suke (kecuali my bro)..tup2 sebelum nak masuk Ramadhan sampai lah lani ..jadi Tersuke ..hehehe



ikan cencaru sumbat *pic credit to blog Anis's Diary

dan hari ni ade PUTERI MANDI ..heheh suke sgt ..esok nak minta mak belikan lagi lah ..insyaALLAH ujung minggu ni nak try wat sndri ..^_^ hehe doa2kan eh .. kueh lain ialah AKOK n KURMA ..KURMA memg kire wajib la kan ..then air arini dela minum teh ais je ..alhamdulillah syukur padaMU ya ALLAH di atas kurniaan rezekiMU hari ini ..

then, ini malam pon kurang orang di surau . after terawih, ade moreh mcm biasa ..hidangan mlm ni lebih kepada buah2an ..hehe ade langsat dan pisang ..n ade bubur cacar gak ..beserta air oren ..malam ni sy n Umi stay ..makan langsat , minum oren, then kami dibungkuskan dgn bubur cacar bawak balik umah ..balik umah, dela makan kueh feveret n teh ais yg berbuka td punye ..Umi plak makan bubur cacar td ^_^ alhamdulillah ..

ok . selesai laporan hari ke7 berpuasa . hehe .

p/s: selamat bersahur ye :)



Terima Kasih Sudi Membaca ! Singgahlah lagi !

4 comments:

Zahira said...

nak ikan cencaru sumbat :) waaaaaaaaa along dah beli ikan cencaru hehe

dela said...

yeke dah beli ? baguslah ..hahaha dapat makan time sahur nanti :)

dah lama mengidam tuu :)

Lieza ZaZa said...

tetiba laparrrr....hahahha

dela taufique said...

hahahahhahahaha

sahur la kalu lapar :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...