Wednesday, August 10, 2011

Hari Kesepuluh Puasa

salam semua . hari ni dah pun masuk hari ke10 kita berpuasa . ok, jom lihat aktiviti hari ni :)

pagi tadi sahur macam biasa, lauk ayam goreng hehe . Umi sakit perut, dan xselesa . saya kata tak payahlah p keje arini . dia ckp xleh, ada budak praktikal dia nak kena tolong tunjuk ajar ..last2 Umi decide tak pergi , coz memg tak tahan kot . better she stays at home rather go to work, I think .

pastu Umi pi anta adik sekolah, n balik umah . about 9am camtu, Umi kuar p klinik, jumpa doc n dapatkan MC . dapat MC 1 hari . pastu Umi rehat2 . cian Umi huhu .

pastu about 4pm, dela sama Umi kuar p amek adik kat sekolah Zainab 1, after that terus p Pintu Geng nak beli juadah berbuka . yeay akhirnya dapat gak dela pegi bazar Ramadhan :) tapi xdelah mcm bazar, dia bukak gerai tepi2 jalan je :) pas beli kueh2 n lauk2, ktorang balik umah .

menu berbuka arini ialah ayam percik, ikan cencaru sumbat, daging kerutub, dan ikan rebus goreng ..dan hari ni ada kuih PUTERI MANDI kesayangan (cehh), akok, kuih bunga tanjung (ada orang jeles tak, kalau jeles, angkat kaki sekarang haha), dan KURMA .air plak arini wat air oren sunquick, air soya pon ada ..ALHAMDULILLAH, rezeki kurniaanNYA :)

pastu Umi cakap dia still tak larat nak p terawih malam ni . pastu suh adik col sepupu, tanya dia or mama dia nak p tak terawih . kata sepupu, dorang tak p. wuwuwu pastu dela nak p gn sapa ni?? dela gerun sket kat selekoh depan umah ,,gelap malam2 ..huhu lampu jalan xdop ..pastu mujur ada lampu picit, di mana ia punya darjah kenyalaan(cewah) bergantung pada kekerapan kita memusingkan picunya ..ntahlah nak panggil apa, panggil picu jelah ..haha dahla lawak dia punya bunyi .^_^

pastu dela sambil jalan sambil baca ayat Kursi ..mtk2 xde apa2 yg menghadang kat tengah2 jalan . alhamdulillah selamat sampai di surau ..nama surau tu ialah Madrasah Aminatul Rahman . nice kan namanya , dela suka . sampai tadi, baru ada sorang makcik . yang lain tiba agak lewat . dan overall semua sekali jemaah perempuan tadi ada 9orang ..sahaja .

menu moreh tadi ialah roti jala , tahu kan roti jala ? kalau tak tau, meh tengok gambar nya kt bawah ni :


pic ni dela ambik dekat malaysia-hotels.net ..mekaseh ya ^_^

biasa hari raya ada la menu ni ..dela makan lah jugak , tapi tak sangat ..tadi dela xstay pun, Umi suh balik terus ..huhu ok Umi ..then balik tadi pun tawakkal dalam hati ..jalan..jalan..jalan ..akhirnya sampai gak ..ALHAMDULILLAH ! pastu dela makan roti nan gn Umi (tadi beli roti nan kt bazar)..pastu dela makan puteri mandi dela lak ..hehehe tak habis2 gn puteri mandi .

oklah . update utk hari ni :)


Terima Kasih Sudi Membaca ! Singgahlah lagi !

2 comments:

faLiaa said...

best2nye lauk..hihi...kuih puteri mandi..yummy ;)

sempga umi awak cepat sihat ya ;)

dela taufique said...

heheh terima kasih aliaa :)

datang lah lagi kalau sudi ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...