Saturday, August 06, 2011

Hari Keenam Puasa

salam semua ..now dela nak update pasal arini punye puasa.

arini dela berada di rumah ..xpeg mana2 ..huhu ..boring jugak ..em petang2 teringin nak ke bazar Ramadhan ..nak jugak tgk2 kuih muih lauk pauk apa yg ade ...hehe

tapi xpelah, lain kali bleh ajak Umi pegi bazar ..em arini Umi buat kek pisang dan try buat kuih PUTERI MANDI coz anaknya ini suke ..hehehe yeay2 PUTERI MANDI ..nak dijadikan citer, Umi tersilap guna tepung gandum, sepatutnya gune beras pulut kan ..huhu mak aii keras la jadinye..hehe xpe, at least Umi dah try ..ila terharu Umi ! hehe ..apa dia ? dela lak bile nak try ? nantilah, insyaALLAH, dela akan try wat ^_^

kek pisang tu pulak, Umi suh bagi kat mak sedara yang ada kt kwsn kejiranan ni ..cehhh bajet byk sangat lah auntie die tu ..hehehe ade 2 org je auntie yg berjiran gn dela ..pas bg kt auntie umah sebelah , then p plak umah auntie selang 1 umah ..dan hulurkan kek pisang td ..pastu, die kasi kueh yg dia beli mase kuar td ..nak tau kueh apa ? kueh tu ialah kuih ULAT BULU !!!! korang pernah dengar x? nama lain die onde2 terung ..coz rupa nya mcm onde2, cara buat die pon mcm onde2, n ada inti kacang ijau kt dlm,
btknye plak panjang sket mcm terung ..kih3


itulah die kuih ulat bulu ..dela amek pic dekat blog Citarasawan

em pastu kul7.29 tadi berbuka puasa ..menu arini ialah ikan cencaru sumbat (cencaru lg, hehhe) , daging goreng, kerutub daging, dan ikan kembung masak singgang ..hehe nyum3..arini dela wat air anggur, nak tukar selera sket ..adik mcm besa la, air teh die..hehehehe

pastu solat n bersiap2 ke surau ..hari ni xbpe ramai orang ..kata auntie, semalam pon xramai jugak ..huhu xpe yg boleh datang, datang kan ..maybe yg xdtg ade emergency case lah tu ..lgpun, solat terawih adalah ibadat sunat, bukan wajib, tapi adalah sunat yg digalakkan ..yelah, solat terawih merupakan sunnah, dan pahala sunnah adalah besar di akhirat nanti ..

then, ade moreh lg, kata auntie, smlm mi rebus ,,die stay katanye, coz die xmkan nasi time berbuka ..tadi, mcm 'colek malah' je ..ktorang xstay, hehe terus balik umah ..pastu dela sambung minum air anggur n makan kuih ulat bulu n kek pisang :) nyum3

ok . done 6th day punye . salam ..:)

Terima Kasih Sudi Membaca ! Singgahlah lagi !

2 comments:

Zahira said...

sedapnya ikan cencaru sumbat!

dela said...

hehehe

beli la jugak ye !

memg sedap punnnn...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...