Wednesday, September 28, 2011

Sains Penjagaan Rambut

Salam semua .. lama betul kan tak update ..first 3weeks rasa mcm busy je , tapi belum lagi masuk week2 seterusnya ..mesti nak 0n9 pon xsempat ..hahaha except from facebook dan tugasan on9 ..tapi xpelah , selagi boleh update , kita update . baru2 ni blog dela direview oleh sahabat2 blogger dari group Rakan Blogger 2day blogger kat facebook . first time kena review . ada yang komen pasal widget yang tergantung tu ..heheh dela dah buang dah .. sebenarnya nak ke kirikan skit benda tu , tapi tak buat2 sampai lah kena tegur pasal tu . ada yang cakap blog dela ialah personal blog coz the latest ones are all about personal things . bagi dela , memang la banyak pasal personal baru2 ni coz kan bulan puasa , pastu raya , and then nak masuk study balik . so entry2 agak kepersonalan laah skit ..erkkk istilah apa kah itu ? hehe tapi blog dela bukan personal sepenuhnya ya , dela kongsi semua yang dela boleh kongsi .. yang dela paling suka kongsi adalah pasal agama dan juga pendidikan . oklah habis bab ni , kita story sket pasal kisah kat upm bertuah ni .

sem 3 ni dela rasakan agak ok jadualnya , tak padat macam sem lepas . ada la jugak ruang waktu nak setelkan benda lain selain dari belajar . bila dah jadi senior ni , rasa lain skit . hehe suka tengok junior2 terutama yang kecik2 molek (tak pasan diri pon kecik) hahhaha . sejuk hati bila junior senyum then panggil akak . hehehehe simptom apakah ini ? ^_^

sem ke3 ni dela dan member amek subjek sains penjagaan rambut . best sangat . apa yang tak pernah diketahui pasal rambut jadi tahu . hehehe setakat ni tahu teknik syampu rambut , gulung rambut , dan juga buat sanggul . pagi tadi kul10 belajar buat sanggul . dela perlukan bantuan rakan jugak la , coz mula2 memg tak reti hahahhaha . selalu buat tak kemas . kena bukak balik . tapi at least kita belajar . belajar dari kesilapan . bukan mula2 buat dah terus pandai . hehehe pendapat dela laaa ..mgu depan belajar variasi buat sanggul plak .. ikut kreativiti kita nak buat sanggul bentuk mcm mana nanti . uhuhuu ni dah week3 , satu report pon belum buat lagi ..pemalas betul . ;p

sebelum menggulung

selepas menggulung

selepas sanggul


pastu sem ni dela n member join Kelab Kepimpinan UPM atau QKP . best jugak , enjoyy . takdalah seriusss sangat . yang penting kita enjoy dalam buat aktiviti tu . kelab lain dela join ialah kelab keusahawanan . sem1 dan sem2 dela jaga kiosk dalam kawasan hostel . pastu pertengahan sem2 dela berhenti coz tak sempat nak bahagi masa dengan kelas . selalu ada kelas ganti je . jadi jam bertugas kat kiosk selalu tak penuh . last2 stop . sem ni tak jaga terus hahaha . bz kot start sem ni .

sem ni jugak lah dela amek kerja kayu logam semua tu . huhu tak syuke tak syuke . tapi xpelah , ni semua ILMU ..dah bayar yuran mahal2 kenalah manfaatkan . betui dak ? :)


subjek lain yang dela amek sem ni ialah perakaunan pendidikan , sukan badminton , general writing skills , pemakanan manusia , dan juga sains pengguna . setakat ni yang stil blur2 lagi ialah sains pengguna . hehehhee ( consumer is an individual or organization that uses goods n services in the final form ) ni definisi kena ingat sampai bila2 .. hahahha . oh ya , start sem ni , semua kuliah kena ajar dalam BI .. huk2 berputar belit lah otak ni . kejap bi , kejap bm , pastu bi balik . dulu kat UiTM , semua in BI , kecuali subjek pemikiran Islam . datang sini amek kau , BM . tapi xpe . kita try slow2 k . hik3 .

tapi yang paling enjoy kelas amali rambut tu lah . nanti balik cuti midsem nak try syampu rambut Umi laaa ..hehehhe yeayy !! practice makes perfect ^_^ yang paling tak bape nak enjoy ialah bas . hahahha bas sem ni dah bertukar dari merah ke biru . tak syuke tak syuke .. boleh muat sikit je students . huhuhu saya nak bas merah saya nak bas merah .. hehehhe gurau je .

oklah tu je perkongsian utk kali ni . sehingga ketemu lagi . ^_^

Terima Kasih Sudi Membaca ! Singgahlah lagi !

1 comment:

~Nana 귀여운~ said...

uii..ade cara2 wat menggulung rambut..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...