Monday, December 27, 2010

jalan2 ke KB Mall

salam..hari ni dah pun 27hb..tinggal 4hari je lagi sebelum masuk tahun 2011. em tak lame dah tu..mcamane dengan persiapan masing2? bagi pelajar sekolah, tentu sedang sibuk membeli barang keperluan sekolah yg baru kan? mcm kasut, beg sekolah, dll. tp kalau masih elok, usahlah dibeli yg lain. bagi pelajar universiti pula, tentu tengah sibuk beli barang nak masuk sem baru ni kan? em beli, beli jugak. tapi berpada2 lah. berjimat lah selagi boleh :)

semalam, ari ahad, dela kuar ngan member lama dela, Fizah. dia duk Pasir Pekan, dekat Wakaf Bharu. dia member dela mase duk Sultan Ismail College (SIC) dulu, time Tg 6..dela sempat belajar Lower6 sampai habis then dapat offer masuk UiTM sekali gn Fizah. Kami dapat kos yang sama, bilik yg sama, masuk kurikulum yg sama, kelas yg sama...semuanya sama..paling penting, pakwe tak same..ye tak? hahahahha

tadi, lebih kurang kul10 pagi lebih cmtu lah, ktorang jumpa kat KB Mall, dah plan nak jumpe kt situ. then, ktorang round2 dlm pasaraya tu dulu, coz kedai baru nak bukak je time tuh..huhu sape suh dtg awal sangat...ktorang g kat tingkat atas, masuk kedai kasut n lain2..pastu dela tertarik gn satu design kasut tumit tinggi ni..then terus snap photo kasut tu..>>

hahaha..cantik tak..sebenarnya bukan tertarik nak beli, tp tertarik nak tgk je sbb design die pelik..haha

hahahhaha..pastu pergi lepak kedai Speedy yg jual CD, DVD, semua tu..ade member sekolah rendah dulu yg kerja kat situ, baru 2 hari. shahidan namenye. muka die manis je..suke sengih n senyum..:) so, sambil jenguk dia, dela tengok2 CD2 yg ada..em ada yg berkenan nak beli, tapi fulus plak tak berapa nak ada..ceh,,

then, ktorang p makan coz pagi tu sebelum bertolak dela belum makan lagi. ktorang p makan kat KFC..snack plate, cheesy wedges, dan milo ais jadi santapan kami time tu..huhu sambil makan, sambil borak2..dah lama tak jumpe die sejak die masuk degree..huhu..pastu setelah berasa agak lama berada di situ, ktorang pun sambung perjalanan. ceh, bajet naik keta jalan jauh2..hehe

pastu pergi balik dekat Speedy tadi..nak beli CD Maher Zain, tp fulus tak berapa nak ada..(again)..huhu then, just beli CD cter hantu je..baru je pas tengok td..cover dia mcm cter hantu. rupe2nye cte bunuh2,,iskh...dela lebih suke layan cte hantu dr cerita bunuh..dahlah die bunuh gune gunting..iskhhhh seramm...tajuk die The Scissors Massacre..korang dah tengok ke cte ni? hahahah dela baru nak tgk daa...hehehhehe cte die agak "kelembapan" sket..hehehe..layan je..;p

then , masuk Reject Shop kejap..pusing2 bukan beli ape2 pun..hahhahaha tengok2 aje. dah tahu duit takde masuk watpe..hahhhaha..:D sempat snap photo kat situ>>

pastu ktorang masuk Guardian..dela beli shower gel. member lak tak beli ape2..pastu die dapat 1 panggilan telefon..dari adik die, ckp die, mak sedara, n sepupu sepapat member dela ni on da way ke KB Mall, nak g main boling. dela pon decide nak g sekali..dela belum pernah jejak kaki kat tempat boling. hahhaha kuno tak? hahaha..ni first time dela masuk..tp tak main pun..just watching Fizah n her families play..huhu..pastu lebih kurang sejam lebih kemudian, dela mesej mak suruh datang amek...huhuhu..

bye fizah..nanti lain kali boleh jumpe lg kan...banyak mase lg..^_^

oklah sampai sini dulu..salam :)
Terima Kasih Sudi Membaca ! Singgahlah lagi !

5 comments:

Zahira said...

Ur bro in law bought me Maher Zain cd you knowwww :)

ika puk puk said...

hihihihihii
bestnye jalan2.. =)

dela said...

sis : ask him to buy me one, then ;p

ika: hehehheehe memg best, jom ika kita keluar dua orang :)

|-sw33t-dream-| said...

wah...teringin sebenarnya nak g KB Mall....sebabnya dah lama belajar kat T'ganu...member pulak ramai umah kat kltn...selalu dorang ajak tapi selalu jugak tak de masa...

ika puk puk said...

jom k.dela =))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...