Friday, May 28, 2010

tag kedua untuk dela!

salam readers n followers sekalian. hehe, ni kali kedua dela dapat tag dan kali kedua juga drp kaizer. mekaseh ye, kaizer! susah2 je.. alamak, dela rasa penim lak nak buat task ni..semuanya nak 10facts, nevermind, dela try ye:


Tugasannya adalah:

i) 10 fakta tentang saya
- seorang yg bernama Nur Adila
- seorang Muslim
- seorang yang pendek
- seorang yang suka sing (opps)
- seorang yg senyap
- seorang yg garang
- seorang bekas pelatih PLKN
- anak kedua dlm keluarga
- seorang yg suka berkawan
- saya ada blog! hehe

ii) 10 perkara menakutkan saya
- saya takut pada YANG MAHA ESA
- saya takut pada tegahanNYA
- saya takut pada azab api nerakaNYA
- saya takut pada azab kuburNYA
- saya takut kehilangan ketaqwaan padaNYA
- saya takut kehilangan orang yg tersayang dlm hidup saya
- saya takut dan bimbang jika tidak sempat berbuat amal kebajikan
- saya takut hilang pertimbangan diri
- saya takut dan risau menghadapi dunia zaman sekarang
- saya takut apa lg ek, takda dah

iii) 10 perkara yang selalu saya sebut
- "astaghfirullahal'azim.."
- "laa..bkpo gitu?"
- "yo ko?.."
- "hek eleh.."
- "oraitt!"
- "lallalala.."
- "meh sini nok nyekeh!"
- "g tubik nuh!"
- "bo bo lah.."
- "berehh ;p.."

iv) 10 perkara yang amat bernilai bagi saya
- iman saya
- agama saya
- hidup saya
- keluarga saya
- cinta saya
- nyawa saya
- laptop saya
- handphone saya
- blog saya
- wang saya

v) 10“pertama kali” dalam hidup saya
- pertama kali masuk air dan berendam semasa sesi water confidence kat kem PLKN
- pertama kali menang pertandingan melagukan syair masa form4
- pertama kali jatuh tertiarap dalam kelas masa form3
- pertama kali tengok orang kena rasuk time join kem motivasi semester3 uitm
- dapat 4A time UPSR
- dapat 6A time PMR
- dapat 5A time SPM
- pertama kali kapel dan tak pernah jumpa pun gn dia sbl clash pd 2006
- pertama kali pakai jubah konvo tahun ni (dah grad tahun ni)
- pertama kali saya join pertandingan dikir barat di kem PLKN

vi) 7 kawan yang yang kena tag ini,.
- mijie
- ain budak baik
- zuana
- matdin
- kepala bergetar
- cik qiqi
- snowy
Terima Kasih Sudi Membaca ! Singgahlah lagi !

4 comments:

suka_haha said...

Wah!!! kena tag lg... hehe.. time kasih ye dila ngeee...

dela taufique said...

sama-sama matdin, heehehhe

zuana said...

xpaham caner kena tag nie? ahahaha xpenah kena tag sbnrnyer.. kena copy paste tag dila ke caner? wahhh malu btol tny mcm nieh... ehehe

dela taufique said...

cmnie zu, zu jawab soalan2 tag tu mcm dela jwb, tu je hehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...